همشهری آنلاین: افراد مسن بیش از افراد جوان‌تر دچار بیخوابی بوده و قرص خواب مصرف می‌کنند که همین مسئله موجب افزایش ریسک سقوط، شکستگی و حتی مرگ می‌شود اما اکنون روش جدیدی برای این مسئله کشف شده است.

درمان بی‌خوابی سالمندان به شیوه «رفتاردرمانی شناختی»

به گزارش خبرنگار مهر، بی‌خوابی شایع‌ترین مشکل در بین افراد مسن است که غالباً مزمن بوده و با سایر مشکلات سلامت نیز مرتبط است. افراد مسن دچار مشکل بیخوابی عمدتا در معرض ریسک بالای افسردگی، سقوط، سکته و مشکلات حافظه و تفکر نیز قرار دارند.

«رفتاردرمانی شناختی برای بی‌خوابی» (CBTI) نوعی گفتاردرمانی است که بسیار در درمان افراد مسن مبتلا به بی‌خوابی موثر و کارآمد تلقی می‌شود. در طول جلسات CBTI، روان درمانگرها به بیماران کمک می‌کنند تا واکنش‌های فکری، رفتاری و احساسی‌شان در رابطه با مشکل خواب را تغییر دهند تا بی‌خوابی‌شان بهبود یابد.

تیم تحقیق در این مطالعه برنامه درمانی جدید CBTI را ایجاد کردند. در این برنامه از مربیان مجرب خواب که درمانگر نبودند استفاده شد. همچنین محققان ۱۵۹ فرد را به یکی از سه گروه درمان اختصاص دادند.

دو گروه از افراد CBTI را از مربیان خواب که در برنامه آموزش CBTI ویژه شرکت کرده بودند، دریافت کردند. یک گروه از افراد، جلسات CBTI رودرو با مربی خواب داشتند. گروه دوم به شکل گروهی تحت این درمان قرار گرفتند.

افراد سومین گروه (گروه کنترل) برنامه کلی آموزش خواب را که شامل ۵ جلسه یک ساعته در طول ۶ هفته بود دریافت کردند. این افراد از مربیان خواب، CBTI دریافت نکردند.

در طول جلسات گروه اول و دوم، مربیان خواب با افراد در مورد بهبود عادات خواب مشاوره می‌کردند و تکنیک‌های نظیر استفاده از تخت‌خواب فقط برای خواب و نه تماشای تلویزیون یا مطالعه را به آنها اموزش دادند. در هر دو گروه مربیان خواب هر هفته به طور تلفنی نحوه عملکرد افراد را کنترل می‌کردند.

بعد از پایان درمان، افراد مبتلا به بیخوابی که CBTI از مربی خواب دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل، با کاهش قابل توجه مشکلات خواب روبرو بودند. ۶ و ۱۲ ماه بعد از اتمام درمان هم همچنان شرکت کنندگان در هردو گروه درمان CBTI روند بهبود خواب‌شان حفظ شده بود.

کد خبر 351129

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha